Зуслангийн хөгжлийн хөтөлбөр боловсруулж, хүүхдийн оролцоог хангах, дүгнэлт хийж, арга, хэлбэрийг өөрчлөх, дахин турших ажлыг хийнэ. Хүүхдийг хөгжүүлэх хөгжлийн хөтөлбөрийн арга зүй, зөвлөмжийн талаар ном, гарын авлагыг боловсруулж, нэгтгэх хэвлүүлэхийг хариуцна.
1. Хүүхдийн хоолны газрын хоол, зууш технологийн карт, нормын дагуу амт чанартай бэлтгэх 2. Шинээр хоол, зууш, дессерт зэрэг бүтээгдэхүүний нэр төрлийн технологийн картыг боловсруулах, бэлтгэх чадвартай байх 3. Тухайн ээлжийн тогооч, бэлтгэгч, зөөгч, сав угаагч нарыг удирдлагаар хангах
1. Үндсэн хөрөнгө, бараа материалын хадгалалт хамгаалалтанд хяналт тавьж, бараа материалыг худалдан авч, олгож, гүйцэтгэлийг хянаж ажиллана. 2. Бараа материалыг сонгож худалдан авч, орлогод авч, баримт бүрдүүлсэн тохиолдолд олгож хэвшинэ. 3.Чанар тоо хэмжээг нарийн хянан хүлээн авч, хүлээлгэн өгнө. 4. Бараа материалын зарцуулалтанд хяналт тавьж ажиллана.
1. Амрагч хүүхдийн хөгжлийн хөтөлбөрийг удирдан зохион байгуулах 2. Урлаг, уран сайхны үйл ажиллагааны хөгжим, дууны сонголт, баяжуулалтыг мэргэжлийн түвшинд хийх чадвартай 3. Хөтөлбөрийн дуу, хөгжим, шумыг хариуцаж ажиллах